Ga jij huizen bezoeken tijdens de NVM Open Huizen Dag? 7 tips!

Zaterdag 30 maart is er weer NVM Open Huizen Dag. Ben jij van plan om op deze dag een aantal huizen te gaan bezoeken? Dan is het fijn als je goed bent voorbereid. Wij geven je 7 tips!

 

Maak een wensenlijstje

Weet je wat je ongeveer kunt lenen? Dan weet je ook in welke prijsklasse je kunt gaan kijken. Je hebt beperkt de tijd dus maak eerst een wensenlijstje en kijk welke woningen daar - het meest - aan voldoen. Weet je bij welke huizen je wilt gaan kijken? Check een dag van te voren nog even of ze in de tussentijd niet verkocht zijn. Het gaat snel!

Zorg voor een logische route

Stippel de route die je wil gaan lopen tijdens de Open Huizen Dag goed uit. Je kunt natuurlijk het best beginnen bij de huizen die het meest aan je wensen voldoen. Je hebt van 11.00 tot 15.00 uur de tijd. Dit lijkt lang maar voor je het weet is de tijd voorbij. Bovendien is na 15.00 uur binnenkomen niet erg netjes naar de verkoper toe.

Maak aantekeningen

Maak aantekeningen over het huis tijdens je bezoek. Vooral als je er meerdere gaat bekijken heb je ze achteraf misschien niet meer allemaal goed in je geheugen. Je kunt bijvoorbeeld de checklist van de NVM downloaden waarin je verslag doet van de bezichtiging. 

Blijf niet onnodig lang hangen

Is je eerste indruk van het huis niet positief bij binnenkomst? Je bent niet verplicht het hele huis te bekijken, je kunt gewoon weg gaan!

Smaken verschillen

Smaken verschillen. Kraak het interieur van de verkopers niet af, ook al is het écht je smaak niet. 

Laat je niet gek maken

Laat je niet beïnvloeden doordat er veel andere mensen rondlopen. Dit betekent namelijk niet dat het allemaal serieuze potentiele kopers zijn. 

Actie!

Enthousiast over het huis? Neem contact op de met de verkopend makelaar maak een afspraak voor een 2e bezichtiging of breng een bod uit. Twijfel je over wat je moet bieden of wil je dat een expert je ondersteunt bij de bezichtiging? Schakel dan een aankoopmakelaar in.

Terug